KLJUČ ZA KVALITETU U RAZVOJU
I VALORIZACIJA POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENIH RESURSA
NA JADRANSKOM PROSTORU

Adriatic IPA
Početna

Zadnje novosti


Crossborder cookbook of traditional recipies with local typical food, in a modern and stylish presentation

 

[više]
Ostale novosti

KeyQ projekt

Cilj projekta KEY Q je održivi razvoj jadranskog prostora kroz valorizaciju tipičnih proizvoda i poljoprivredno - prehrambenih resursa kroz:

  • Okolišnu i kulturnu baštinu (gastronomska kultura i eksploatacija tipičnih proizvoda)
  • Ljudski kapital (kompetencije i zapošljavanje)
  • Edukacija stanovništva vezana za potrošnju kvalitetnih proizvoda

Svjestan razvoj visoko kvalitetnog turizma može pomoći razvoju lokalne ekonomije, bez negativnog utjecaja na okoliš i na prirodne resurse, doprinoseći socijalnoj stabilnosti i uravnoteženim odnosima između urbanih i ruralnih područja, obalnih i unutrašnjih teritorija jadranskog prostora koji dijeli visoke razine prirodnih i kulturnih bogatstava.

Cilj projekta je podržati razmjenu iskustava između studenata ugostiteljskih škola, profesora i lokalnog stanovništva, partnera projekta radi razvoja integrirane turističke ponude koja se temelji na kvaliteti poljoprivredno - prehrambenih proizvoda.

Jedna od pilot aktivnosti projekta je izgradnja i opremanje edukacijske kuhinje smještene na Gortanovom Brijegu u Pazinu u sklopu Centra za regionalno - ruralni razvoj. Edukacijska kuhinja biti će centar izvrsnosti za razvoj lokalnih poljoprivredno - prehrambenih proizvoda. U sklopu edukacijske kuhinje biti će opremljen i restoran.

Prioritet 2. Prirodna i kulturna bogatstva i sprječavanje rizika
Mjera 2.4. Održivi turizam

Trajanje projekta: 27 mjeseci

Partneri

LP: AZRRI- Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin (Hrvatska)
P1: Centar za profesionalnu edukaciju „Opera Villaggio del fanciullo“ (Italija)
P2: Turistička zajednica zapadno- hercegovačkog Kantona (Bosna i Hercegovina)
A1: Centar za edukaciju (Italija)
A2: Istarska županija (Hrvatska)
A3: Provincija Padova (Italija)
A4: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula (Hrvatska)
A5: Strukovna škola Eugena Kumičića, Rovinj (Hrvatska)
A6: Turističko - ugostiteljska škola Antuna Štifanića, Poreč (Hrvatska)
A7: Srednja turističko - ugostiteljska škola Mostar (Bosna i Hercegovina)