KLJUČ ZA KVALITETU U RAZVOJU
I VALORIZACIJA POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENIH RESURSA
NA JADRANSKOM PROSTORU

Adriatic IPA
Novosti
26/11/11

Međunarodna mobilnost profesora kuharstva

U Centru za profesionalnu edukaciju "Civiform" u talijanskom mjestu Cividale del Friuli u razdoblju od 22 - 25.11. 2011. god. održana je prva edukacijska radionica u sklopu međunarodnog projekta "KEY Q", čiji je vodeći partner Azrri - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. iz Pazina. Osim Azrri - a na radionici su sudjelovali partneri projekta; Centar za profesionalnu edukaciju „Opera Villaggio del Fanciullo“, Turistička zajednica županije Zapadno-hercegovačke iz Bosne i Hercegovine, te suradnici; Centar za edukaciju iz Italije „Villaggio del Fanciullo“, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, Turističko - ugostiteljska škola Antuna Štifanića Poreč i Srednja turističko - ugostiteljska škola Mostar.

Profesori kuharstva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Italije, podjeljeni u tri ekipe, demonstrirali su pripremu nekoliko jela temeljenih na namirnicama iz svoga kraja, a sva predstavljena jela biti će uvrštena u kuharicu koja će se objaviti na kraju projekta.

Nakon radionice u Cividale del Friuli, svi partneri i suradnici KEY Q projekta, kojima su se pridružili i ravnatelji turističko - ugostiteljskih škola iz Pule, Rovinja i Poreča, sudjelovali su na sajmu „Job Orienta“ u Veroni. Na sajmu u Veroni su profesori kuharstva istarskih turističko - ugostiteljskih škola prezentirali jela od mesa istarskog goveda, koja su bila servirana uz ostala jela na gala ručku, organiziranom u suradnji s RIDI mrežom (talijanska mreža didaktičkih restorana).