KLJUČ ZA KVALITETU U RAZVOJU
I VALORIZACIJA POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENIH RESURSA
NA JADRANSKOM PROSTORU

Adriatic IPA
Novosti
14/09/11

2. sastanak Izvršnog odbora i sastanak partnera i suradnika, 13.09.2011., Pula

2. sastanak Izvršnog odbora

Svi su se članovi Izvršnog odbora okupili u sali Županijskog poglavarstva, Flanatička ulica 29, u Puli.

Jasenka Kapuralin, voditelj razvojnih programa iz Azrri d.o.o. Pazin zaželjela je dobrodošlicu članovima Izvršnog odbora, a članovi su: Voditelj projekta, Jasenka Kapuralin iz AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, Projektni financijski menadžer, Sanja Jurman iz AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin, Projektni referent  Alessandro Favento iz Centra za profesionalnu edukaciju “Opera Villagio del fanciullo” i Projektni menadžer Ivana Medić iz Turističke zajednice Županije Zapadnohercegovačke.

Iris Pentek iz Azrri d.o.o. Pazin održala je prezentaciju na temu “Monitoring projektnih aktivnosti”. Prezentacija je govorila o tome koje su projektne aktivnost do tada već bile odrađene, a koje će se aktivnosti odraditi do kraja siječnja 2012. godine.

Neven Rimanić iz Azrri d.o.o. Pazin prezentirao je edukacijsku kuhinju na Gortanovom Brijegu u blizini Pazina. Prezentacija je govorila o sadašnjem stanju zgrade koja će biti pretvorena u edukacijsku kuhinju, te je prikazan idejni projekat kuhinje.

Nakon prezentacija uslijedila je diskusija o kuhinji i o normama kojih se treba pridržavati u edukacijskim kuhinjama.

Sastanak partnera i suradnika

Na sastanku su osim predstavnika Azrri – Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin kao vodećeg partnera projekta, sudjelovali i predstavnici škola suradnika projekta; Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu - Pula, čiji su predstavnici bili Ljiljana Radoš i Igor Černjul, Strukovna škola Eugen Kumičić – Rovinj, čije su predstavnice bile Maria Orbanić I Sandra Kranjčić, Turističko – ugostiteljska škola “Anton Štifanić” – Poreč, koju su predstavljali Vesna Baranašić, Stanislav Poropat i Sandra Vlačić te ostali partneri i suradnici projekta; Turistička zajednica Županije Zapadnohercegovačke koju su predstavljali Ivana Medić i Grgo Mikulić, Centar za profesionalnu edukaciju “Opera Villaggio del fanciullo” kojeg su predstavljali Massimo Tierno i Alessandro Favento, Centar za edukaciju (SCF) kojeg su predstavljali Giovanni Zonin i Francesca Drago, SCF – CEFAL kojeg je predstavljala Lorena Sassi.

Lorena Sassi odgovorna za  međunarodne projekte sa institucijama iz CEFAL – a dala je kratki uvod a Francesca Drago iz SCF – a govorila je o aktivnostima mobilnosti u Key Q projektu vezanim za WP 4 – radni paket 4 (Valorizacija i osposobljavanje ljudskih resursa i kompetencija u poljoprivredno – prehrambenom sektoru) i WP5 – radni paket 5  (Valorizacija i promocija teritorija kroz 3 tipična proizvoda).